Poštovani,

u mogućnosti smo organizirati u ponedjeljak 25.06. pješačenje kroz Labinski rudnik od Plomina do Krapna ukupne dužine oko 11 km ili 3:30 do 4 sata hodanja.
Za sada se može prijaviti 2 člana po klubu jer voditelj vodi grupu od cca 20 do 25 osoba ( ako bude ostalo koje slobodno mjesto biti ćete obaviješteni ali molim samo da mi u prijavi napišete ako ima još zainteresiranih).
Za obilazak je potrebno imati plastični šljem, lampu autonomije 4 sata, čizme, stariju robu za hodanje rudnikom jer na mjestima ima blata, rezernu robu za presvlačenje koju ćemo pustiti u autima na izlazu,nešto za piće, ili sendvić ako ogladnite.
Na izlazu iz rudnika u Krapnu, tj. zadnjih 20-ak metara voda u rudniku je oko 80-100cm, ovisno o vremenskim uvjetima, pa je zbog toga poželjno imati rezernu robu za presvlačenje.
Posjet rudniku je na vlastitu odgovornost i mole se osobe koje ne vole mrak i male skučene prostore, a isto tako i maloljetne osobe da se ne prijavljuju.
Pješačenje je dionicom kuda je vozio rudarski vlak..
Od glavnog šohta u Labinu pa do izlaza u Krapnu prolazimo kroz najstariiji dio rudnika koji je ujedno i najzanimljiviji.
U ovom dijelu rudnika sniman je film “CRVENI I CRNI”, a na mjestima ćete vidjeti ugljen kojeg ima još uvjek, te zazidane dijelove rudnika iz kojih je izvađena ruda.
Zamolio bih da mi do petka 22.06. potvrdite svoj dolazak porukom na broj telefona 0915408062 ( ime kluba te ime i prezime osoba koje dolaze).
Okupiti ćemo se u Raši u 16:30 na trgu, a nakon toga ćemo krenuti u Krapan gdje ćemo se podijeliti u par auta sa kojima idemo u Plomin a rezernu robu ćemo prebaciti u aute koji budu ostali u Krapnu.